Gyógymasszázs vagy Svédmasszázs?

Gyógymasszázs 16. kerület


Te tudod mi a különbség a Gyógymasszázs és a Svédmasszázs között?

Nagyon sokan érdeklődtök erről telefonon, azért hoztam létre ezt a bejegyzést. :)

A gyógymasszázs hivatalosan orvos által, (valamilyen, a témában releváns problémával rendelkező) páciensek számára előírt terápia, míg a svédmasszázshoz nem kell doktori ajánlás, így akár egészséges emberek is igénybe vehetik.

A valóságban, azonban ha csak a technikai hátterét nézzük a két masszázs típusnak, ugyanarról beszélünk. A fogások megegyeznek, pusztán a hivatalos megfogalmazás, és a bürokratikus kategorizálás választja őket ketté.


A fenti terápiák (kézzel fogható) előnyei

Nevezheted gyógy- vagy svédmasszázsnak, a pozitívumok tekintetében egy, és ugyanaz.

A masszázs során a szervezet keringése több fronton is javul. Egyrészt az érfalak kitágulásának köszönhetően nő az érfalak áteresztő képessége. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy lényegesen nagyobb koncentrációban juthatnak a méreganyagok a vérkeringésbe, aminek köszönhetően végül a kiválasztó szervrendszer ideális működésének hála, távozhatnak a testedből. Másrészt több oxigén jut a vérbe, ezáltal fokozódik a szív kapacitálhatósága.

Természetesen nem érdemes megfeledkezned a görcsös, merev izomzat ellazulásáról sem, hiszen a legtöbbször ez a leginkább vágyott cél. 

Mikor nem javasolható a gyógymasszázs?

Bizonyos esetekben tartózkodnod kell a masszázstól. Ezeket a kitételeket mindenképp érdemes szem előtt tartanod, mivel ellenkező esetben saját egészségedet kockáztathatod.

Mellőzd a masszázst, amennyiben akut gyulladásos állapotban van tested, lázat, hőemelkedést mértél, ha közvetlenül műtét után vagy, illetve ha kiterjedt gennyező, fekélyes sebekkel rendelkezel. Kizáró okoknak számítanak a rosszindulatú daganatok, és az akut vénás betegségek.

Minden egyéb esetben szeretettel várlak masszázsszalonomban a 16. kerületben, ahol garantáltan egy szakszerű izomlazító masszázsban lesz részed! :)


Bejelentkezés