Kineziológiai Tapasz Felhelyezése

Kineziológiai tapasz felhelyezése a fájdalommentes mozgásért!

Mire jó a kineziológiai szalag?

A kineziológiai tapasz elősegíti a gyors izom, ízületi sérülések gyógyulását. Minőségi regenerálódást biztosít sérülések esetén.

Miért fontos, hogy szakszerűen kerüljön felhelyezésre a kineziológiai tapasz?

A kineziológiai szalag rugalmas, ezáltal nem mindegy, hogy milyen feszítéssel, technikával kerül felhelyezésre. Amennyiben nem szakszerűen helyezzük fel, akkor a tapasz nem fejti ki jótékony hatását.

Munkám során immáron 4. éve, hogy dolgozom a Kineziológiai tapasszal. Sokan úgy vélik, hogy ebben hinni kell... NEM, nem kell hinni benne, ez nem varázslat! Tudományos háttér áll mögötte. Sérülés esetén, saját magamon is viselem a Tape-t. Nem alkalmazok olyan kezeléseket, melyek nem hatékonyak. 

Kiegészítő kezelésként a legtökéletesebb. A komplex fájdalomcsillapító kezelésemnél, köpöly és flossing alkamazása után, záró folyamatként szoktam felhelyezni. Ugyanis így a tape még 1-1,5 hétig "kezeli" a fájdalmas területet.


Kineziológiai Tapasz Térdre

Kineziológiai tapasz felhelyezése térd fájdalom ellen

Manapság nagyon sokan küzdünk térd fájdalommal, ami eléggé megnehezíti hétköznapi életünket. Nehezen megyünk fel vagy éppen le a lépcsőn. Nem tudunk leguggolni vagy akár lefekvés után is fáj a térdünk, pedig nem is terheljük.  Térd fájdalom ellen is hatékony a kineziológiai szalag. Elősegít a gyors regenerálódást, könnyebbé teszi a mozgást. Felhelyezése után azonnal érezhető a változás.

Ugyanakkor, térd fájdalom esetén már a komplex fájdalomcsillapító kezelésemet szoktam javasolni, mert abban már állapotfelmérés is van. Fontos, hogy kiderítsük az okát, hogy mitől is fáj? A flossinggal, pedig kiválóan  mobilizálható a terület. A kompresszió hatására, gyorsan fájdalommentesít. A kezelés során javasolni szoktam további teendőket, hogy a paciens fenn tudja tartani az egészséges állapotot. A komplex fájdalomcsillapító terápia, hatékony megoldás térd fájdalom ellen. Kineziológiai tapasz felhelyezése térdre minden kezelés végén történik.


Kérj időpontot még ma!

+36203902215


Kineziológiai Tapasz Derékra

Kineziológiai tapasz felhelyezése derékfájdalom ellen

Nem bírsz lehajolni? Olyan, mintha becsípődött volna a derekad? A derékfájdalom nagyon meg tudja keseríteni az ember mindennapjait!

Van megoldás a derék fájdalom ellen! Kineziológiai tapasz felhelyezése derékra megoldás fájdalmaidra!

A kineziológiai tapasznak köszönhetően, könnyebb és fájdalommentes lesz mozgásod! 1-1,5 hétig fejti ki izomlazító hatását a kineziológiai szalag. 

A derékfájdalomnak köszönhetően, más mozgásformát kezdünk el felvenni, így ha az hosszú ideig "kezeletlenül" marad, más izomcsoportokat is túlterhelünk, így még fájdalmasabb lesz mozgásunk. Ezért célszerű kideríteni egy állapotfelméréssel, hogy mi az oka a fájdalomnak és azt is kezelni. A komplex fájdalomcsillapító kezelésem tartalmaz állapotfelmérést és tanácsadást, hogy hogyan tartsunk fent a fájdalommentes életmódot. A legmodernebb és leghatékonyabb eszközök kerülnek alkalmazásra a kezelés során. (Köpöly, SMR henger, Kineziológiai Tapasz, Flossing)


Kineziológiai Tapasz Vállra

Kineziológiai tapasz felhelyezése vállfájdalom ellen

Nem bírod felemelni a kezed? Fáj a váll ízületed? Teljesen beszűkült a vállad mozgástere?

Fontos! Minél tovább tart ez a beszűkült mozgás állapot, annál jobban lecsökken a mozgás tartománya. Cselekedj minél előbb, hogy fájdalommentes legyen vállmozgásod!

A kineziológiai tapasznak köszönhetően, szinte azonnal a felhelyezés után megszűnik fájdalmad. A fájdalom megszüntetése azért fontos, hogy ne szűküljön tovább a váll mozgás tere!

A leghatékonyabb kezelés vállfájdalom ellen a köpölyözés, flossing és kineziológiai tapasz felhelyezése vállra együttesen, melyet a komplex kezelés során alkalmazok.


Jelentkezz be! 

Ha nem érsz el, visszahívlak a vendég távozása után! :)

+36203902215Kineziológiai Tapasz Nyakra

Kineziológiai tapasz felhelyezése nyakra

Migrénes fejfájás gyötör? Elaludtad a nyakad? Nehezen tudod mozgatni?

A nyakfájdalom egyik fő okozója a csuklyás izom túlterhelése. Ez az egyik leggyakrabban használt izmunk. A kineziológiai tapasz felhelyezése után, izmaid ellazulnak.

A gyors regenerálódás miatt a komplex kezelésemet javaslom. Ahol köpöllyel a teljes letapadás gyorsan megszüntethető, majd a kineziológiai szalaggal a fájdalom teljes mértékben megszüntethető. Kineziológiai tapasz felhelyezése nyakra gyors és hatékony fájdalomcsillapítást eredményez.


Kineziológiai Tapasz Hátra

Kineziológiai tapasz felhelyezése vállra

A rohanó világunknak egyik végterméke gyakorlatilag, testünk túlterhelése. A stressz, illetve a folyamatos egyoldalú izom, ízületi terhelések miatt alakulhat ki hát, -derék, -nyaki és minden féle izomfájdalom. A komplex kezelésem lényege, hogy az állapotfelmérés során kiderítsük, hogy mi az okozója hátfájdalmadnak. Modern eszközökkel kezelem a területeket, feloldom az izom összehúzódásokat, izomcsomókat. Kineziológiai tapasz hátra felragasztásával zárul a kezelés. A kineziológiai tapasz felhelyezése egy fontos záró folyamat, mert az adott területet még 1-1,5 hétig "kezeli". Teljesen tehermentesíti a hátad, érzésre így tudom leírni. A komplex fájdalomcsillapító kezelésemről IDE kattintva olvashatsz bővebben.

Kineziológiai Tapasz Felhelyezésével Kapcsolatos Kérdések

Itt add meg az alcímet

Van a tapaszba valami?

Nincs! A tapasznak akkor van jótékony hatása, ha azt helyesen helyezik fel.

Ha nincs a tapaszban semmi, akkor miben segít?

Igen, sajnos a sok gyógyszer reklámnak köszönhetően, csak abban hiszünk, amiben gyógyszer van.. Pedig, nagyon sok alternatív gyógymód van, aminek nincs mellékhatása. A Tape is ilyen! A Tape a sérült terület gyorsabb regenerálódását segíti elő. Könnyebbé teszi számodra a mozgást! Fájdalomcsillapító, izomlazító. Az, hogy éppen mire és hogyan hat a feltett technikától függ. 

Fürödhetek benne?

Tusolni lehet, de ha belefekszel egy kád vízbe, akkor leázik. 

Bekenhetem magam, ha rajtam van a Kinesio Tape?

Nem, akkor a Tapasz lejön. 

Kineziológiai tapasz színek - Miére jó a tapasz színe?

A tapasz színe vagy fűti vagy hűti a területet, amire felhelyezzük.

A meleg színek (sárga, piros, rózsaszín) melegítő hatással bírnak, míg a hideg színek (kék, zöld, stb.) hűtik a kötőszövetet.

Miért kell az adott területet leborotválni?

Mert ha szőrős területre helyezzük fel, akkor csak a szőrt "emeli" meg, nem fejti ki hatását a kötőszöveten. A kinseio tape egy fantasztikus kezelési lehetőség sérülések, rándulások, térd, derék, stb fájdalom esetén. Kiegészítő kezelése a "komplex kezelés" szolgáltatásomnak. Köpöllyel, flossinggal, masszázzsal kombinálva nagyon hatékony fájdalomcsillapító. 

Kineziológiai tapasz meddig lehet fent?

A kineziológiai tapasz általában 1 hétig marad fent, de akár másfél hétig is fent maradhat ha odafigyelünk és nem éri nagy mennyiségű folyadék (tusolásnál, vagy izzadság).

Kineziológiai tapasz eltávolítása

Kineziológiai szalag eltávolítása

A kineziológiai szalag felhelyezésénél van lehetőség plusz "erősítő" ragasztó ráfújására is a tape-nél. Én szoktam is használni a kezeléseknél, hogy tartósan fent maradjon a kineziológiai szalag. Ebben a spray-ben ugyanolyan ragasztó (acril) van, mint magában a kineziológiai tapaszban. 

Éppen ezért, mindig megkérem a vendégeimet, hogy figyeljenek oda a kineziológiai tapasz eltávolítása esetén.

A kineziológiai tapasz eltávolítása több módon is történhet. Ha beülünk egy kád vízben akkor szépen leázik és szépen lassú "sodró" technikával leszedhetjük. Vagy bekenjük pl. napraforgó olajjal. Hagyjuk, hogy a kineziológiai szalag jól szívja fel az olajat, tehát bőségesen kenjük rá. Majd ezek után, szépen lassan húzzuk le.

Azért fontos, hogy ne tépjük le a szalagot, mert beleszakíthatunk a bőr felső rétegébe és akkor az elfertőződhet.