Lágy Csontkovácsolás - Ízületmanipuláció - Kiropraktika

LÁGY Csontkovácsolás

Mire jó a csontkovácsolás?

Az emberek többségének van, vagy volt már gerinc-, vagy más reumatikus jellegű problémája, fájdalma. Ezen problémák oka lehet sérülés, túlterhelés, és hirtelen rossz mozdulat is, de gyakran a stressz is oka lehet, ilyenkor a fájdalom mellett kialakul egyfajta mozgáskorlátozottság is. Ha ezek a problémák rendszeresek, több ideig fennmaradnak, akkor az izomfeszültségből lassan izommerevség lesz, ami korlátozza az ízületek szabad mozgását, és létrejön az ízületi beszűkülés.

Miben más a lágy csontkovácsolás, mint a "sima" csontkovácsolás?

Az alapvető különbség a kiropraktikától az, hogy speciális masszázzsal fellazítja az izmokat, ami lehetővé teszi a fájdalommentes és biztonságos alkalmazást. Nem erőből teszi a helyére a csontokat, hanem megfelelő, speciális fogással lehetőséget ad az ízületnek, hogy a csontok megtalálják a helyüket.

A LÁGY Csontkovácsolásról

Az atlantiszi lágy csontkovácsolás több tízezer éves ősi gyógymód. A módszer szelíd és veszélytelen, a műfogások,mozdulatok nem erőből történnek. Csak olyan kimozgatási technikákat alkalmaz melyek az ízületeket nem feszítik és nem csavarják túl. A lágy csontkovácsolás az izmokra, inakra és ízületekre koncentrál,csontokat NEM manipulál! 

Lágy csontkovácsolás célja,hogy a panasz okát megszüntetve visszaállítsa a rendet,és aktiválja a szervezet akadálytalan öngyógyító folyamatát.


A Kezelésről

Fontos! A kimozgató technikák előtt, minden esetben izom lazító masszázs történik! Ez miért fontos?! Ha belegondolsz, egy edzés előtt is szükséges a bemelegítés, a masszázs is ezt a funkciót tölti be. Sokkal hatékonyabban csúsznak helyükre a csontok, laza izomzat esetén. 

A közhiedelemmel ellentétben, szeretném eloszlatni kétségeidet. A kezelés során nem történik fejrángatás! Illetve semmilyen hirtelen mozdulat! Minden technika előtt elszoktam mondani, hogy mi fog történni, majd azt megmutatom és ha nem "esik jól", akkor nem alkalmazom. 

A lágy csontkovácsolás hatékony gyógymód lehet:

 • derékfájás
 • hátfájás
 • fejfájás
 • lumbábó, isiász
 • kéz és lábzsibbadás
 • keresztcsont és keresztcsont elmozdulások

Ellenjavallatok:

 • nem beállított magas vérnyomás
 • súlyos csontritkulás
 • akut gyulladás
 • nyílt seb
 • sérv

Kipróbálnád? Kicsit tartasz tőle?

Ne aggódj! 

A kezelés nem egy fájdalmas és durva beavatkozás! Az a fájdalom, amivel sok ember kénytelen együtt élni, gyakran kellemetlenebb, mint azaz egy mozdulat a kezelés alatt, ami mind ezt megszünteti. 

Felemelő érzésben lesz részed a kezelés végén.

A vendégeim azt mondták, hogy leírhatatlan érzés, amikor megszűnnek a feszültségek. Mintha újjászülettek volna, újra érzik a testükben az "életet", könnyebb a mozgás, feltöltődtek.. 

Kérj időpontot minél előbb, hogy megszabadulj a fájdalmaidtól!