Talpmasszázs

Kevesen tudják, de a talpmasszázzsal rengeteg betegséget lehet kezelni. Ugyanis a talp idegellátása rendkívül gazdag, több mint 70.000 idegvégződés található rajta. Ezért alkalmas arra, hogy rajta keresztül a szervezet egészét kezeljék. Minden szervnek megvan a pontos helye és gyógyítási módja a reflexológiában.

Biztosan sokan megtapasztalták már, hogy egy frissítő talpmasszázs olykor mennyit segíthet rajtunk, különösen egy hosszúra sikeredett ácsorgással és rengeteg járkálással teli nap után. Általánosságban elmondható, hogy a lábunk a legkevésbé elkényeztetett testrészünk.

A frissítő talpmasszázsról bővebben


  • A mozgásszegény életmódnak köszönhetően izmainkat nem megfelelően használjuk, továbbá a nem megfelelő lábbelik, szűk cipők, akadályozhatják a normál vérkeringést a lábban. A talpmasszázzsal nagymértékben serkentjük a vér-, és nyirokkeringést.
  • A rendszeres talpmasszázs felszabadítja a különböző energiablokkokat, és enyhíti a stressz és fáradtság tüneteit, így máris szert tehetünk a jobb közérzetre.
  • Egy amerikai kutatás szerint a talpmasszázs sokat segíthet egy krízishelyzetben lévő embernek. Segít újra megtalálni az egyensúlyt önmagunkkal és abban is segítségünkre van, hogy alkalmazkodni tudjunk az élet változásaihoz.
  • A talpon keresztül enyhíthetünk a különböző testi fájdalmakon is, mint pl. migrén.
  • A nyugtató és pihentető talpmasszázs segíti a test ellazulását, javítja a vérkeringést, nyugtatva az idegeket és az idegrendszert, így elősegítve a nyugodt alvást.
  • Végül, de nem utolsó sorban a rendszeres frissítő talpmasszázs segít, hogy lábunk egészséges maradjon. Stimuláljuk a talpon található izmokat, csökkentjük a merevségeket, feszültségeket, és fájdalmat a lábon.

Kinek nem ajánlott?

Fontos kiemelni, hogy bármely betegség akut/heveny időszakában teljes mértékben ellenjavallt a masszázs, továbbá gyulladásos betegségek, fertőző betegségek, láz, daganatos megbetegedések, fertőző bőrelváltozások, menstruáció első 2 napja, különböző érbetegségek, vérzékenység, illetve kezeletlen magas vérnyomás esetében nem ajánlott a masszázs!