A masszázs fáj?

2017.11.07

Az egyik leggyakrabban jelentkező kérdés, és a legsűrűbben előforduló probléma. 

Szükségszerű, hogy a svédmasszázs fájdalmas legyen? 

Elengedhetetlen, hogy masszázs után kék-zöld foltokkal gazdagabban térj otthonodba? 

Egyáltalán nélkülözhetetlen, hogy az izomlazítás, stresszoldás fizikai diszkomfort érzettel járjon? 

Nem, nem, és nem. Nem szükségszerű. Ha olyan masszázs kereső vagy, aki már beleunt a negatív tapasztalatokba, akkor most már jó helyen jársz. A masszázs a XVI. kerületben egyetlen dolgot kínál: személyre, igényre, azaz rád szabott terápiát. Ez a kulcsa annak, hogy a kezelés után, mosollyal az arcodon, kötöttségek nélkül, boldogan menj tovább.

Teljesen természetes, s egyben magától értetődő elvárás, hogy olyan erősséggel, olyan intenzitással masszírozzanak, ahogy az számodra komfortos, kényelmes. Mindenki más, s ez így van rendjén. 

Az viszont tévhit, hogy az emberek minimális nyomás hatására bekékülnének. Kékülés, fájdalom kifejezetten abban az esetben jelentkezik, ha nem szakszerűen végzik a masszázst, és a masszőr csontra gyakorol nyomást. Ez ugyanis kifejezetten tilos, és a szakszerűtlenség ékes példája! A csontra gyakorolt nyomás fájdalmat okoz. A svédmasszázs fő feladata az izomszövetek lazítása!

A svédmasszázs szempontjából ez annyiban érdekes, hogy az egyes elvárások egymástól merőben eltérőek. Akad, aki a masszázs során elvárja az erőteljes mozdulatokat, míg megint más a gyengéd izomlazítást, stresszoldást preferálja. Ebben nincsen semmi szokatlan, sőt ez a masszázs terapeutának roppant nagy segítség, ha te, mint jó masszázs kereső elmondod, hogy mik az igényeid, akkor azokhoz egyszerű idomulni. Nincs félreértés, és nincsen fájdalom, kényelmetlenség, diszkomfort érzet. Testedre-lelkedre hangolt masszázs a XVI. kerületben nem csak vágyálom, hanem kézzel fogható valóság.

Ne hidd el, hogy kizárólag fogcsikorgatva kibírt terápiák léteznek. A stresszoldás nem kivitelezhető frusztrációval, idegfeszültséggel. Az izomlazítás nem az izmok kivégzéséről szól. 😊 A rostkötegek úgy is oldhatóak, hogy te közben nem teszel mást csak élvezed a kényeztetést. Bátran tedd életed részévé a masszázst, és ne félj a fájdalomtól, mert kellemetlen percek helyett egészséghozó idővel gazdagíthatod életedet.

Szeretnéd kipróbálni masszázsom? :)

Jelentkezz be: 

Blogunk legfrissebb bejegyzései

Ebben a bejegyzésben az SMR henger, vagy másnéven pilates henger, (illetve még masszázs henger) néven ismert eszköz használatával kapcsolatos információkat gyűjtöttem össze nektek.

Immáron 4. éve, hogy elvégeztem a köpöly tanfolyamot. A hozzánk érkező vendégek 99,9%-a, nem is ismeri a kezelést. DE mint tudjuk, a google "mindenki barátja". Ezáltal, erőszeretettel tájékozódunk a köpölyös kezelésekről online. Azt sem tudjuk milyen, de máris azt mondjuk NEM?!

Sajnos, sokan nem is tudjuk, hogy mi ez és miért fontos karbantartani. A nyirokrendszer egész testünket behálózza, nagyon fontos szerepet tölt be egészségünkben. A nyirokrendszer testünk "szennyvíztisztító" rendszere. Amennyiben nyirokrendszerünk egészséges, akkor immunrendszerünk is jól működik.