Köpölyös Masszázs?

2022.01.30

Jahjj NEEE! Félek!

Immáron 4. éve, hogy elvégeztem a köpöly tanfolyamot. A hozzánk érkező vendégek 99,9%-a, nem is ismeri a kezelést. DE mint tudjuk, a google "mindenki barátja". Ezáltal, erőszeretettel tájékozódunk a köpölyös kezelésekről online. Azt sem tudjuk milyen, de máris azt mondjuk NEM?!

Az esetek többségében a köpölyös kezelés elutasításának okai:

- NAGYON fáj (kérdezem én, ha nem próbáltad, honnan tudod?! :))

- Tűzzel ne kezeljen senki. A mai modern korban, már kevesen használják a tűzzel "működő" köpölyt. Vákuumot, már tűz nélkül is tudunk képezni. Lentebb részletezem, hogy milyen modern eszközök léteznek.

- LILA leszek, kérdezem én, és? Ha nem látnátok köpöly kezelések utáni képeket, illetve nem hívnánk fel a figyelmet, hogy a kezelés véraláfutást okozhat, akkor szent meggyőződésem, hogy észre sem vennétek. Nap, mint nap belemegyünk az asztal, ágy, stb sarkába.. akkor is képződik véraláfutás... még sem félünk! :) 

Ezt a bejegyzést, azért hoztam létre, hogy tájékozódást adjak a köpöly szuper, igen hatékony hatásairól. Nem lehet helyettesíteni semmivel ezt a modern mobilizációs eszközt. Ez a téma, nagyon mélyen érint, mert én hetente tapasztalom magamon a kezelés ezeregy pozitív hatását. Igen, én mint masszőr gyakorlatilag széthullanék darabokra, ha nem lennék vele kezelve. Hiszen nap mint nap, kemény fizikai munkát végzek. Tehát, nem úgy írok róla, hogy csak kezelem a köpöllyel vendégeimet, hanem mint paciens is!

A köpölyös kezelés lényege: a vákuum segítségével felhelyezzük a köpölyt a kezelt területre, melynek hatására a kötőszöveti letapadások lazulnak, megszűnnek. Segíti a szövetek gyors regenerálódását, ezáltal csökken a fájdalom és javul a mozgás funkció. 

3 féle köpöly kezelést különböztetünk meg: 

- álló köpöly 

- villám köpöly 

- csúszó köpöly

Mindegyik köpölyözési technikát használom. Hogy melyiket, az mindig a vendég panaszaitól, fájdalom tűrő képességének határaitól függ. 

"Álló" Köpöly Terápia

Nos, azért elgondolkoztam, amikor az első szót leírtam, hogy így közzé merjem e tenni. De, ez a neve, igen "Álló" köpölyözési technika. Ebben a bejegyzésben ezt fogom bemutatni nektek.

Nagyon sokszor használom most már a kezeléseim során a köpölyt. Természetesen nem a saját magam "Szórakoztatása" végett. Sőt, nagyon nehezen vettem rá magam erre a tanfolyamra, mert csak annyit láttam, hogy mindenki lila, kék, zöld stb tőle.. ebből, egyből arra következtettem, hogy ez biztosan nagyon fáj, és nem fogok senkinek ilyen fájdalmat okozni.. 

Míg nem egyszer csak, kérdés nélkül ?! egy masszázs alkalmával a hátamon landolt.. Ekkor éreztem jótékony hatását, és hogy nem is olyan fájdalmas, mint amilyen "nyomot" hagyhat. 

Itt szeretném leszögezni, hogy bejegyzéseimet nem a szakmának írom, hanem vendégeim/érdeklődők részre, így teljesen próbálom minimalizálni a szakkifejezéseket. A lényege az lenne, hogy minden hétköznapi ember értse, az is, aki nem tanult anatómiát. 

Az álló köpölyözés lényege, hogy a fájó testrészre felhelyezzük a köpölyöket, majd kb 10-15 percig rajta hagyjuk. Ha a 3 féle köpöly technikát nézzük, akkor abból ezt használom a legritkábban. 

Mikor szoktam használni?

Például egy vendég bejelentkezik extra erős (köpölyös) svédmasszázsra. Felfekszik a kezelő ágyra, de hiába a láb kitámasztás, fejrész beállítsa, akkor is "húz" és fáj a dereka. Ebben az esetben, gyorsan felpakolom a köpölyöket a háti, derék szakaszba. (Attól függ, hol érzékelem a letapadásokat.) Elkezdem a masszázst az alsó végtagokon. Igen, igen.. addig szépen dolgozik a fenti szakaszban a köpöly. Mire a háti szakaszhoz érek a köpöly fel is lazította, szakította a letapadásokat.

Villám köpöly terápia

Komplex kezelések során szoktam alkalmazni.

Kik választják a komplex kezelést:

- Nem szeretik az érintés, ezáltal nem szeretnének egy órás masszázsra befeküdni.

- Kifejezetten, egy fájó területre koncentrálunk. (  pl. Nyakfájdalom, derékfájdalom, térd fájdalom...)

A villám köpölyözés lényege: a műanyag köpölyök felkerülnek a fájó területre és azzal mozgunk. A mozgás által minden irányból, gyorsan felszakadnak a letapadt kötőszöveti részek. Ez kb 1 percet vesz igénybe, eddig mindenki kibírta. A kezelésnek köszönhetően, gyorsan visszaáll a szabad izom mozgás. A fájdalom csökken, a szövetek keringése, tápellátottsága javul.

Csúszó köpölyös kezelés, Extra erős masszázs szolgáltatásként találod nálunk.

Ez a köpöly kezelés masszázzsal egybekötött. Tehát, masszírozunk is, nem csak a köpölyt húzogatjuk rajtad! :) A köpöly anyaga szilikon. 

A lényege és hatékonysága, abban rejlik, hogy a kezünkkel a kötőszövetet felfelé nem tudjuk "elszakítani", lazítani. Aki ilyen masszázsra jelentkezik, az olyan mintha 3-4 sima masszázson lett volna. Tehát, 3xor, 4xer HATÉKONYABB, mint a sima masszázs. Természetesen, nem mindegy hogyan és miként végzik!

MI a kezelések előtt, mindig előmelegítjük az izomzatot, hogy a tested, sokkal könnyebben fogadja be a vákuumot. Ha elsőként kérsz ilyen kezelést, akkor jelezzük is, hogy mikor tesszük fel.. természetesen, ha valaki még sem szeretné, az JELZI és nem lesz köpölyözve. (Ilyen még nem volt.) A tendencia azt mutatja az elmúlt évek alapján, hogy aki egyszer köpölyös masszázson volt az 98%-ban már csak arra jön. Minden vendég érzékeli, hogy sokkal felszabadultabbak izmai. Olyan helyről is feltudjuk szedni a letapadt izomzatot, amit sima masszázzsal nagyon sok idő lenne. Márpedig, azt tapasztaljuk, hogy ebben a rohanó világban: Gyors, Modern, Hatékony fájdalomcsillapításra van szüksége vendégeinknek. Miért is? Mert ha nincs fájdalom: jó a közérzeted. Ha jó a közérzeted, akkor a környezeteddel is harmóniába kerülsz.

Vendégek visszajelzése, miután feltetük a köpölyt:

- Ez csak ennyire fáj?

- Nem is fáj!

- Ez kifejezetten jó!

Miért leszünk lilák?

Csak ott lilulunk meg, ahol "problémás" a terület, ahol a letapadásokat felszakítja a köpöly. 

Milyen hatásai vannak még a köpöly terápiának?

1. Izomlazító

2. Mobilizálja a kötőszövetet

3. Javítja a keringést

Mikor javasolt a köpöly terápia?

- Izomfájdalmak, izomcsomók esetén.

- Beszűkült mozgásoknál. pl. nem bírod felemelni a kezed, nem bírsz lehajolni.

- Feloldja az ízületi fájdalmakat, pl. fáj a térded, vállad, stb.

- Hegesedések esetén. Műtéti hegek, pl. császármetszés, epe műtét, térd műtét..

- Nyirok elvezetésre is alkalmas. Ödémás kéz, ödémás láb.- Zsibbadásokat feloldja, kéz zsibbadás, láb zsibbadás.

Köpölyözés vélemények

A vendégeink hálásak azért, amiért megmutatjuk nekik és alkalmazzuk a köpölyt. A kezelések után mindenki véleménye pozitív irányba fordult és a következő kezeléseknél is igénybe veszik.

Köpölyözés veszélyei

- Nem szakszerűen végzik a köpöly terápiát! Igen, bármennyire is hihetetlen, de mégsem csak felpakolgatásból és "húzogatásból" áll a kezelés. Tudni kell, mit mikor hova és hogyan helyezzünk fel. 

Mikor nem javasolt a köpölyös terápia?

  • A betegségek heveny időszakában,
  • Magas láz,
  • TBC,
  • Sérült, fekélyes bőrön,
  • Súlyos szívelégtelenség meglétekor,
  • Vérzékenység esetén,
  • Akut fertőzésnél,
  • Daganatos betegség,
  • Terhesség ideje alatt,
  • Nem javasolt otthon, házilag kísérletezni vele!

Összegzés

A köpöly terápia egy modern mobilizációs vákuumos szuper kezelő eszköz. Senki ne tartson attól, amit nem is ismer. Nálunk van lehetőség kipróbálni. Foglalj időpontot még ma, egy extra erős (köpölyös) masszázsra!

Masszázs blogunk legfrissebb bejegyzései

Ebben a bejegyzésben az SMR henger, vagy másnéven pilates henger, (illetve még masszázs henger) néven ismert eszköz használatával kapcsolatos információkat gyűjtöttem össze nektek.

Immáron 4. éve, hogy elvégeztem a köpöly tanfolyamot. A hozzánk érkező vendégek 99,9%-a, nem is ismeri a kezelést. DE mint tudjuk, a google "mindenki barátja". Ezáltal, erőszeretettel tájékozódunk a köpölyös kezelésekről online. Azt sem tudjuk milyen, de máris azt mondjuk NEM?!

Sajnos, sokan nem is tudjuk, hogy mi ez és miért fontos karbantartani. A nyirokrendszer egész testünket behálózza, nagyon fontos szerepet tölt be egészségünkben. A nyirokrendszer testünk "szennyvíztisztító" rendszere. Amennyiben nyirokrendszerünk egészséges, akkor immunrendszerünk is jól működik.