A Masszázs vagy a Gyógyszer Luxus?

2017.09.26

Véleményem szerint a masszázs, már az egészséges életmód részét kéne, hogy képezze.

Ugyanakkor a lakosság nagy része, még sajnos mindig luxusként kezeli. De vajon miért?

Egy 2015-ös felmérés alapján, a magyarok közel 150 000 Ft-ot költöttek évente fejenként gyógyszerekre! Ez egy 4 fős háztartás esetén évi 600 000 Ft!

(A cikk erről ITT található)

A miértre, persze több teória is létezik A reklámok befolyásoló hatásai, háziorvosunk tanácsai, családon belül bevált készítmények javaslása stb. Erre nem igazán szeretnék kitérni. (Ezzel kapcsolatban itt találtok egy érdekes cikket: link)

Egyetlen pillanat létezik csupán, amelyben fontos, hogy felébredj. Ez a pillanat most van. /Buddha/

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet által 2015-ben közreadott kiadványból szeretnék nektek idézni, ami mindenki számára fontos lehet.

"...Az összes halálozás több mint felét a keringési rendszer

megbetegedései okozták, amelynek hazai 20%-os csökkenése

ellenére is nőtt a különbség a magyar és az EU15 országok

adatai között..."

"...Egy 2014-es magyar egészségfelmérés is alátámasztotta, hogy a krónikus betegségek kialakulásában kiemelkedő szerepet játszó EGÉSZSÉGTELEN ÉLETMÓD a magyarok jelentős többségére jellemző. A felnőtt lakosság több mint fele súlytöbblettel él, csak minden 6. felnőtt végez a WHO ajánlásainak megfelelő testmozgást, minden 20. alkoholfogyasztása már egészségkárosító, és minden harmadik dohányzik... "

2017-es sajtóközlemény:

" ... Ha figyelembe vesszük a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram 2010-2020 által feldolgozott adatokat, egyértelműen megállapítható, hogy a magyaroknak van még hová fejlődniük az egészségmegőrzés terén. .... Csupán 54 százalék az, aki naponta szakít időt a mozgásra, noha jól tudják, hogy a rendszeres testmozgás nagyon fontos, mind a kardióvaszkuláris, mind a daganatos betegségek prevenciójában. ..."

Mi is az az egészséges életmód?

Az egészséges életmód 8 alappillére

  • Testünk, szervezetünk megismerése
  • Helyes táplálkozás
  • Rendszeres mozgás
  • Stressz nélküli élet
  • Víz
  • Napfény
  • Mértékletesség
  • Lelki egyensúly
  • és... 9. pillér lehetne a Masszázs!

Vagy?

Inkább költünk gyógyszerekre, mint megelőzzük a betegségek kialakulását és megőrizzük egészségünket?!

Inkább a gyógyszeripart támogatjuk és vállaljuk a gyógyszerek mellékhatásait, minthogy áldozzunk a megelőzésre, megőrzésre, természetes gyógymódra?!


Luxus a masszázs? Nézzük összegszerűen!

A háztartások évente 150 000 Ft/Fő költenek gyógyszerre.

A masszázs ára (bérlettel): 5 000 Ft/alkalom, ha havi 2 alkalommal számolsz az éves szinten 120 000 Ft/fő, számos már ismert pozitív hatása mellett, negatív mellékhatások nélkül! 

Hogyan kapcsolódik a masszázs az egészséges életmódhoz? 

A 8 alappillérből, 3 elemet kivált! Stresszoldó, a mozgáshiányt pótolja és lelki békét teremt!

- Stresszoldó: A masszázs az idegrendszerre gyakorolt hatását a kezek érintésének ingere, azok hőmérséklete és a szövetre kifejtett nyomása összeadódva adja,

így az nyugalmi állapotba kerül, fokozva a mélyebb légzést, elősegítve a belső feszültségek oldódását.

- Rendszeres mozgás: A masszázst nevezhetjük a "lusták tornájának" is. Miért? Mert serkentő hatással van az izomzatra, de mégsem igényel olyan erőfeszítést, mint a sporttevékenység.

- Lelki egyensúly: A masszázs ellazítja testünk izmait, mely önmagában, megkönnyebbülést okoz idegrendszerünkben, így oldva a szorongást. 

Az érintés igazi erejéről nem is beszélve, mely amúgy is kiveszőben van modernkori társadalmunkban. 

Kutatást végző egyetem vezető pszichológusa, Virginia Satir azt állítja, hogy napi négy ölelés/kellemes érintés kell ahhoz, hogy "túléljünk" és elegendő hormon szabaduljon fel a szervezetünkben, nyolc ölelés szükséges a szinten tartáshoz, és nagyjából tizenkettő a gyarapodáshoz, azaz hogy elérjük azt az egészséges hormonszintet, amit akkor érzünk, amikor boldogok vagyunk.

Hatása másrészt az anyagcsere meggyorsításán alapszik. A bomlástermékek eltávozása megszünteti a fáradtság érzését. Frissebbek leszünk, tétre készebbek. Az oxigénnel, tápanyagokkal bőven ellátott izom jól működik, tónusát, erejét idősebb korban is megőrzi, teljesítőképessége nő, az izommunka gyors és kitartó lesz. Ezen hatások létrejöttében az izomzat vérellátásának van a legnagyobb szerepe. A kezelés során olyan hajszálerek is bekapcsolódnak a vérkeringésbe, amelyek előtte passzívak voltak. Legnagyobb szervünk a bőr is profitál a masszázsból, mely így hidratálódik, revitalizálódik.

Rendszeres masszázs hatására az izmok teljesítőképessége akár 30%-al is növekedhet, gondoljunk a sportolókra, Akinél az edzésterv része a Masszőrrel végezett munka. Ők már tudják, ismerik, alkalmazzák ezen jótékony hatás mechanizmusokat. 

És egy kis ráadás...

A Svédmasszázs hatására javul a vér és nyirokkeringés. Miért fontos? Mert az összes halálozás több mint felét a keringési rendszer megbetegedései okozták!

Te is úgy gondolod még, hogy luxus a masszázs?

A döntés a TE kezedben van, gyógyszerek vagy masszázs?

A masszázs hatékony és gyors segítség!

További Masszázs Blog Bejegyzések

Ebben a bejegyzésben az SMR henger, vagy másnéven pilates henger, (illetve még masszázs henger) néven ismert eszköz használatával kapcsolatos információkat gyűjtöttem össze nektek.

Immáron 4. éve, hogy elvégeztem a köpöly tanfolyamot. A hozzánk érkező vendégek 99,9%-a, nem is ismeri a kezelést. DE mint tudjuk, a google "mindenki barátja". Ezáltal, erőszeretettel tájékozódunk a köpölyös kezelésekről online. Azt sem tudjuk milyen, de máris azt mondjuk NEM?!

Sajnos, sokan nem is tudjuk, hogy mi ez és miért fontos karbantartani. A nyirokrendszer egész testünket behálózza, nagyon fontos szerepet tölt be egészségünkben. A nyirokrendszer testünk "szennyvíztisztító" rendszere. Amennyiben nyirokrendszerünk egészséges, akkor immunrendszerünk is jól működik.