Miért hasznos a Kinesio Tape?

2018.07.31

A kineziológiai tapasz olyan gyógyászati segédeszköz, amely segítségével fájdalmunk jelentősen csökkenthető, felépülésünk felgyorsítható. Egyre többen próbálják ki a pamutszalagok jótékony hatását.

Dr. Kenso Kase japán orvosnak köszönhető ez a forradalmi újítás, akinek találmányát a szkeptikus gondolkodók a mai napig nem tudnak megérteni. Ugyanis a pamutszalagok nem tartalmaznak semmilyen gyógyszert, szintetikus vagy bármilyen hatóanyagot, ami a fájdalomcsillapítást szolgálná. Egészen egyszerűen rögzítik az adott testrészt, aminek hatására egy sokkal könnyebb - tehermentes - mozgás érhető el, így intenzívebbé válik a vérkeringés, valamint az izom- valamint ízületi problémák gyógyulása is jelentősen felgyorsul.


A kineziológiai tapasz működése roppant egyszerű. A fájdalmat sugárzó területre felhelyezve a bőr és a szövet fellazul, így az irharéteg alatt található nyirokfolyadék áramlása sokkal intenzívebbé válik, aminek hatásaként a fájdalom csökken, végül teljesen elmúlik. Bár a kinesio tape otthoni használata is megrendelhető, elengedhetetlenül fontos, hogy a szalagokat első lépésben képzett szakember helyezze fel, hiszen kizárólag precíz használat esetén érhető el a kívánt javulás.

A kinesio tape sikeresen alkalmazható izom-és ízületi duzzanatok, ficamok és szakadások, gerincferdülés, valamint gyulladások és húzódások esetén is. Az ülőmunkából fakadó derék- és hátfájás kitűnően kezelhető a kinesio tapasszal, ahogyan a várandósság alatt felmerülő kellemetlen fizikai panaszok is elmulaszthatók általa. Összességében véve tehát elmondható, hogy az élsportolóktól a kismamákon át igen széles réteg problémáira adhat gyógyírt ez a megoldás.

Kép forrása: Oriolus - Med


Akad persze néhány olyan terület, amikor a kineso tape nem megoldás: sebes és allergiás reakciók által érintett területekre nem ragasztható fel a tapasz, ahogyan az érbetegségek esetében, illetve aktív kemoterápiás kezelés alatt sem használható. Ilyen helyzetekben a megfelelő szakorvosi ellátást követően élvezhető biztonsággal a kinesio tape jótékony hatása.

Amennyiben bármilyen ízületi panaszod, illetve egyéb fájdalmaid vannak, úgy mindenképpen érdemes konzultálnod a téma szakemberével. Azért is ajánlom személyemet, mert nem csak megfelelő végzettséggel, de kellő tapasztalattal is rendelkezem a kinesio tape alkalmazásának különféle lehetőségei terén.

A külváros csendes zöldövezetében várlak Budapest XVI. kerületében, ahol a tapaszok felhelyezése mellett nem csak megnyugtató és stresszoldó élményben részesülhetsz, hanem a frissítő és gyógymasszázsaim közül is választhatsz.

Némely esetben a kineso tape és a gyógymasszázs kéz a kézben is járhat egymással, de az is elképzelhető, hogy tapasz helyett éppen masszázsra van szükséged, esetleg fordítva.

Kinesio Tape Felhelyezés 16. kerület

Fordulj hozzám bizalommal, és érezd jól magad a bőrödben!

Masszázs blogunk legfrissebb bejegyzései

Ebben a bejegyzésben az SMR henger, vagy másnéven pilates henger, (illetve még masszázs henger) néven ismert eszköz használatával kapcsolatos információkat gyűjtöttem össze nektek.

Immáron 4. éve, hogy elvégeztem a köpöly tanfolyamot. A hozzánk érkező vendégek 99,9%-a, nem is ismeri a kezelést. DE mint tudjuk, a google "mindenki barátja". Ezáltal, erőszeretettel tájékozódunk a köpölyös kezelésekről online. Azt sem tudjuk milyen, de máris azt mondjuk NEM?!

Sajnos, sokan nem is tudjuk, hogy mi ez és miért fontos karbantartani. A nyirokrendszer egész testünket behálózza, nagyon fontos szerepet tölt be egészségünkben. A nyirokrendszer testünk "szennyvíztisztító" rendszere. Amennyiben nyirokrendszerünk egészséges, akkor immunrendszerünk is jól működik.