Mire jó a masszázs?

2017.10.24

9 dolog, amire biztosan jó a masszázs!

Az utolsón ne lepődj meg! :)

Nyakfájdalom:

Tíz nyakmasszázs tíz hét alatt. Jól hangzik? A krónikus nyakfájdalommal küzdők 55%-a javulást érzett az eljárás betartását követően, állítja a Clinical Journal of Pain egy 2009-es tanulmánya. Még a világ legszörnyűbb hangzású tesztén, a nyakmerevség-teszten is 39%-kal jobb eredményeket értek el, amivel a fájdalom hatását becslik fel.

Izomlazítás:

A Svédmasszázs az izmokat és inakat veszi célba. A masszőr képes arra, hogy fellazítson akár évek óta feszes izmokat, így nem csupán a fájdalom csökken szinte azonnal, de lehetővé teszi azt is, hogy a beteg hozzákezdjen a mozgásterápiához. Ez az oka annak, hogy a legtöbb krónikus mozgásszervi betegségben küzdő betegnek ajánlják a rendszeres masszázst.

Stressz:

Sokak számára az ellazulás, relaxáció nehéz feladat, mégis nagyon fontos, hiszen napjainkban egyre több stressz és negatív inger ér bennünket, mely betegségeket vált ki, mint fej, -hát, -nyakfájás, szem túlterhelés, gyenge koncentrálóképesség, szorongás, depresszió.

Depresszió:

A masszázs csökkenti a stresszhormon-szinteket, a pulzust és a vérnyomást, valamint beindítja az oxitocin és a szerotonin kibocsájtását, ezáltal javítja a közérzetet és segít az ellazulásban.

Magas vérnyomás:

A Journal of Alternative and Complementary Medicine egy tanulmánya megfigyelte, hogy egy 45-60 perces mélyszöveti masszázst követően az átlagos emberek vérnyomása leesett - átlagosan 10,4 higanymilliméternyivel (szisztolés), illetve 5,3 higanymilliméternyivel (diasztolés).

Derékfájdalom:

A hátfájás nem egy egyszerű dolog. Azonban a megoldás az: a legkönnyebb masszázstechnikák is segíthetnek a relaxációban, és beindíthatják az endorfin kibocsátását, ami pedig megemeli a fájdalomküszöböt. Ezáltal a derékfájással küzdő emberek könnyebben elviselhetik a fájdalmat, magyarázza a Spine magazin egy 2009-es tanulmánya.

Méregteleníti szervezetünket: 

A masszázs nagy hatással van ereinkre. Akár többszörösére is növelheti a testszövetek vérellátását, mely javítja a sejtek oxigén - tápanyagellátását. Emellett az érintés és az élénkebb vérkeringés a nyirokrendszer működését is serkenti, amitől javul a lerakódott salak és méreganyagok kiválasztásának és elszállításának hatásfoka. A megfelelő immunvédekezés alapja pedig a kielégítő vérkeringés és a jól működő nyirokrendszer.

Jobb alvást biztosít: 

A relaxációs masszázs ellazítja a feszült izmokat és megnyugtatja az idegrendszert, ami a test lelassulását idézi elő, csökken a vérnyomás, lelassul a szívritmus, szabályosabb lesz a légzés, így megteremtődnek a pihentető alváshoz szükséges feltételek.

Székrekedés:

Kér egy alhasi masszázst is azzal a hashajtóval? Igen, jól hallottad: egy 2009-es svéd tanulmány szerint azok, akik a hagyományos gyógyszerek mellett masszázsban is részesültek, jelentősen jobban érezték magukat, mint azok, akik csak hashajtót kaptak.

A masszázsnak tehát, rengeteg pozitív hatása van. Egészségünket és teljesítőképességünket megőrizhetjük a masszázs segítségével. 

Regeneráló hatása olyan jó közérzetet biztosít, ami semmilyen gyógyszerrel nem érhető el és nincs káros mellékhatása!

A masszázskezelés a testnek és a léleknek egyaránt felüdítést, gyógyulást nyújt. Emellett a megelőzésben, a jó közérzet megteremtésében, az életminőség javításában is fontos szerepet játszhat.

Szeretettel várlak téged is, egy jó masszázsra! :)

További blog bejegyzések

Ebben a bejegyzésben az SMR henger, vagy másnéven pilates henger, (illetve még masszázs henger) néven ismert eszköz használatával kapcsolatos információkat gyűjtöttem össze nektek.

Immáron 4. éve, hogy elvégeztem a köpöly tanfolyamot. A hozzánk érkező vendégek 99,9%-a, nem is ismeri a kezelést. DE mint tudjuk, a google "mindenki barátja". Ezáltal, erőszeretettel tájékozódunk a köpölyös kezelésekről online. Azt sem tudjuk milyen, de máris azt mondjuk NEM?!

Sajnos, sokan nem is tudjuk, hogy mi ez és miért fontos karbantartani. A nyirokrendszer egész testünket behálózza, nagyon fontos szerepet tölt be egészségünkben. A nyirokrendszer testünk "szennyvíztisztító" rendszere. Amennyiben nyirokrendszerünk egészséges, akkor immunrendszerünk is jól működik.