Hogyan előzzük meg a stressz okozta hátfájást?

2017.09.05

Mitől fáj a hátunk? Mit mond a pszichoszomatika? 

A hátfájás fakadhat érzelmi vagy pszichés túlterheltségből. Érzelmi oldalról megközelítve: úgy érezzük, nem támogatnak minket megfelelően (érzelmi és/vagy anyagi téren). Pszichésen: A hátfájdalom menekülést jelez, egy olyan helyzet elől, ami fájdalmat okoz, aminek legszívesebben "hátat fordítanék".


A stressz, a túlterheltség fizikális fájdalmat okozhat.

Folyamatosan fennálló stresszhatás esetén, a hátizomzatban erős, húzó, égő jellegű fájdalom alakulhat ki. A hátizomzat fájdalma az izmokat borító fascia rendszer (kötőszövetes lemez, mely az izmokat borítja) útján közvetítheti ezt az izomfeszülést a derék és a nyak felé is. Így egy idő után máshol is kialakulhat fájdalom. 

Megelőzhető a stressz okozta hátfájás, hátfájdalom?

Igen! A stressz helyzetek megfelelő kezelése nagyon fontos a fájdalmak kialakulásának megelőzését illetően. 


5 Javaslat Stresszkezelésre

  • Az első lépés a stressz legyőzésére a józan mérlegelés. Tudnunk kell, mi okozza a feszültséget, mit kell megváltoztatni az életvitelünkben ahhoz, hogy ezt csökkentsük.
  • Iktassunk be napi programunkba rendszeres testmozgást (biciklizés, jóga, stb..)
  •  A tudatos légzés könnyen megtanulható, és ezzel gyorsan és látványosan csökkenthetjük a modern életformából adódó stresszhelyzetek következményei. Az egyenletes légzés automatikusan csökkenti a stresszhormonok szintjét a szervezetünkben, mérsékli a szívverések gyakoriságát és csökkenti a vérnyomást. 
  • Relaxáljunk! Elősegíti a  testi-lelki egyensúly kialakítását. (pl. hallgassatok meditációs zenéket -> youtube-on rengetek találtok, olvassatok, stb..)
  • Természetesen tökéletes megoldás a stressz oldására a rendszeres masszázs is, mely az érintés hatására feszültséget old, és nyugalmat teremt.

A döntés a te kezedben van! :) 

Nem érdemes az embernek magát stresszelni, mert vagy van egy problémára megoldás, és akkor miért izgatod magad, vagy nincs és akkor is minek? 

/Dalai láma/

Tetszett a bejegyzésem? Kérlek, segítsd a munkám egy megosztással! 

Köszönöm :)

Immáron 4. éve, hogy elvégeztem a köpöly tanfolyamot. A hozzánk érkező vendégek 99,9%-a, nem is ismeri a kezelést. DE mint tudjuk, a google "mindenki barátja". Ezáltal, erőszeretettel tájékozódunk a köpölyös kezelésekről online. Azt sem tudjuk milyen, de máris azt mondjuk NEM?!

Sajnos, sokan nem is tudjuk, hogy mi ez és miért fontos karbantartani. A nyirokrendszer egész testünket behálózza, nagyon fontos szerepet tölt be egészségünkben. A nyirokrendszer testünk "szennyvíztisztító" rendszere. Amennyiben nyirokrendszerünk egészséges, akkor immunrendszerünk is jól működik.