Hogyan előzzük meg a stressz okozta hátfájást?

2017.09.05


Mitől fáj a hátunk? Mit mond a pszichoszomatika?

A hátfájás fakadhat érzelmi vagy pszichés túlterheltségből. Érzelmi oldalról megközelítve: úgy érezzük, nem támogatnak minket megfelelően (érzelmi és/vagy anyagi téren). Pszichésen: A hátfájdalom menekülést jelez, egy olyan helyzet elől, ami fájdalmat okoz, aminek legszívesebben "hátat fordítanék". 


A stressz, a túlterheltség fizikális fájdalmat okozhat.


Folyamatosan fennálló stresszhatás esetén, a hátizomzatban erős, húzó, égő jellegű fájdalom alakulhat ki. A hátizomzat fájdalma az izmokat borító fascia rendszer (kötőszövetes lemez, mely az izmokat borítja) útján közvetítheti ezt az izomfeszülést a derék és a nyak felé is. Így egy idő után máshol is kialakulhat fájdalom.  

Megelőzhető a stressz okozta hátfájás, hátfájdalom?

Igen! A stressz helyzetek megfelelő kezelése nagyon fontos a fájdalmak kialakulásának megelőzését illetően. 

5 Javaslat Stresszkezelésre

  • Az első lépés a stressz legyőzésére a józan mérlegelés. Tudnunk kell, mi okozza a feszültséget, mit kell megváltoztatni az életvitelünkben ahhoz, hogy ezt csökkentsük. Amikor csak tehetjük "konzultáljunk" Önmagunkkal és kezdjük el feldolgozni/megoldani problémáinkat.

  • Iktassunk be napi programunkba rendszeres testmozgást (biciklizés, jóga, stb..)

  • A tudatos légzés könnyen megtanulható, és ezzel gyorsan és látványosan csökkenthetjük a modern életformából adódó stresszhelyzetek következményei. Az egyenletes légzés automatikusan csökkenti a stresszhormonok szintjét a szervezetünkben, mérsékli a szívverések gyakoriságát és csökkenti a vérnyomást.

  • Relaxáljunk! Halagass zenét! Vonulj el a világtól. Gyújts illat gyertyákat. Ezek mind mind elősegítik a testi-lelki egyensúly kialakítását. 

  • Természetesen tökéletes megoldás a stressz oldására a rendszeres masszázs is, mely az érintés hatására feszültséget old, és nyugalmat teremt.

Relaxációs Masszázsok

Ajánlom aromaterápiás és meleg olajos gyertya masszázsaim, amik biztosan feltöltenek.

Miben másabbak ezen masszázsok?

A masszázs technikák lényege, hogy a test és a lélek "megnyugodjon". Egy teljesen harmonikus állapotba kerüljön. Fej és arcmasszázsokat is tartalmaznak ezen kezeléseim.

Néha, állj meg és lépj ki ebből a pörgős világból!

Hidd el megéri időt szánni magadra, hogy feltöltődj!

Nem érdemes az embernek magát stresszelni, mert vagy van egy problémára megoldás, és akkor miért izgatod magad, vagy nincs és akkor is minek? 

/Dalai láma/

További Blog Cikkek

Ebben a bejegyzésben az SMR henger, vagy másnéven pilates henger, (illetve még masszázs henger) néven ismert eszköz használatával kapcsolatos információkat gyűjtöttem össze nektek.

Immáron 4. éve, hogy elvégeztem a köpöly tanfolyamot. A hozzánk érkező vendégek 99,9%-a, nem is ismeri a kezelést. DE mint tudjuk, a google "mindenki barátja". Ezáltal, erőszeretettel tájékozódunk a köpölyös kezelésekről online. Azt sem tudjuk milyen, de máris azt mondjuk NEM?!

Sajnos, sokan nem is tudjuk, hogy mi ez és miért fontos karbantartani. A nyirokrendszer egész testünket behálózza, nagyon fontos szerepet tölt be egészségünkben. A nyirokrendszer testünk "szennyvíztisztító" rendszere. Amennyiben nyirokrendszerünk egészséges, akkor immunrendszerünk is jól működik.